Guia secreta de Barcelona

Guia secreta de Barcelona

Veure mapa més gran

Concepte

Basat en el títol del llibre del mateix nom de Josep María Carandell.

El projecte Guia Secreta de Barcelona tractarà sobre la cara oculta de la ciutat tenint com a base històries oblidades, llocs de memòria sorprenents que passen desapercebuts en el dia a dia, fets insòlits, llegendes urbanes populars. Considerem que l’ocult constitueïx la identitat negada per la història oficial. Amb l’elaboració d’aquesta guia, en la que participaran altres creadors de la ciutat, el que mai ha estat conegut podrà ser recordat i el que va ser conegut passarà a tenir un nou significat.

Objectiu

Ampliar la nostra línia de recerca de la memòria local i investigar com els mitjans de comunicació i de transport influeixen en la percepció de l’espai urbà.Possibilitar al participant triar el mitjà i l’ordre dels llocs a visitar per poder realitzar un turisme tàctic.Realitzar un guió i un espai web per experimentar amb nous formats de informació que posteriorment s’utilitzaran en la producció de la guia.

Motivació

Considerem el turisme com un mitjà de comunicació i per tant volem experimentar les seves pràctiques relacionades amb les TIC’s (Tecnologies de la Informació i Comunicació). Amb el desplaçament del participant a través dels “llocs de memòria” triats per Turisme Tàctic, es proposa que la mirada de l’espectador no es dirigeixi al paisatge que existeix, que no contempli el monument o el lloc tal com és ara, sinó que imagini el que hi havia o va esdevenir-se en el passat per a poder reconstruir la història d’un lloc en concret. Aquesta experiència de la mirada i la percepció de la visita dependrà del mitjà de comunicació i de transport triat per a realitzar el passeig.

Comments are off for this post

Comments are closed.