24. L’assalt del M.I.L., 1973.

Al carrer Escorial a l’alçada del carrer Legalitat hi havia una Caixa de Pensions de La Caixa que el grup del M.I.L. (Movimento Ibérido de Liberación) va assaltar l’any 1973. Aquest fet està recollit per ells mateixos al número 1 del seu òrgan: Conspiración Internacional Anarquista, Grupos Autónomos de Combate. Ediciones por un Movimiento Ibérico de Liberación, Núm. 1.

C.I.A. era una publicació clandestina, hi ha qui diu que s’imprimia en una impremta a la cantonada a on s’uneixen els carrers Siracusa amb Fraternitat, a Gràcia.

Només es van publicar 2 números, els dos al 1973. En aquesta publicació clandestina, en l’apartat de Grupos Autónomos de Combate, es llistaven els bancs que aquest grup havia assaltat, la quantitat de diners que s’havien dut i els noms dels que havien comès l’atracament. És interessant saber que en aquest primer número del CIA (només van haver-hi dos números, el número 2 va ser el d’autodissolució) es va publicar la primera biografia del maquis català, la història del qual era desconeguda.

Una altra contribució del CIA va ser incloure per primera vegada a Espanya el còmix com a forma de propaganda política.